onsdag 28 november 2012

Vad vi tror bankerna gör del 3: Multiplikatormodellen

Jag har tidigare, i del 1 och del 2 i serien, "vad vi tror bankerna gör" skrivit om ett par synsätt kring bankverksamhet och penningskapande som folk inte helt sällan tror på men som är helt felaktiga.
Här i del 3 ska vi titta på ett annat sysnsätt som stämmer något bättre med verkligheten, den så kallade "penningmultiplikatorn" eller "multiplikatormodellen".

De flesta ekonomi- eller finansstudenter har en något bättre förståelse för hur bankverksamhet funkar. De får lära sig något som kallas "penningmultiplikatorn". "Penningmultiplikatorn" medger faktiskt att de privata bankerna skapar merparten av pengarna i ekonomin.


Tänk dig följande: En person går in i på en bank och deponerar sin lön på 10 000 i svenska kronor - kontant. Banken antar nu att kunden inte kommer behöva hela summan á 10 000 kr på en gång, utan snarare spendera lite av lönen varje dag under loppet av månaden. Så banken förutsätter att en stor del av de deponerade pengarna ligger "vilande" och inte kommer att behövas någon specifik dag.

Banken behåller en liten "reserv" på kanske 10% av de pengar som har deponerats (vilket i detta fall blir 1000 kr) och lånar ut de andra 9 000 kr till någon som behöver ett lån. Denna nya låntagaren tar dessa 9000 kr och spenderar dem på en gammal Toyota hos den lokala bilhandlaren. Bilhandlaren vill inte ha så mycket kontanter på sitt kontor och tar därför pengarna till en bank.

Nu inser banken återigen att man kan använda den största delen av pengarna för att göra ett nytt lån. De lägger undan 10%, dvs. 9000kr - och lånar ut de andra 8100kr för att göra ett nytt lån. Den som nu lånar dessa 8100kr spenderar dem, och slutligen sätter en kund som får pengarna in dem på sin bank. Oavsett vilken bank det nu är måste de följa reglerna och lägga undan 10%, dvs 8100 kr. Nu kan de göra ett nytt lån på 7290kr.

Denna process genom vilken pengar lånas vidare fortsätter med samma pengar som lånats om och om igen, men hela tiden måste 10% av pengar placeras i reserven varje gång. Observera att var och en av de kunder som betalat pengar till banken fortfarande tror att deras pengar är där. Siffrorna på deras kontoutdrag bekräftar att pengarna finns kvar. Även om det fortfarande bara är 10 000 kr i kontanter som flyter runt, har summan av allas banktillgodohavanden på konton ökat. Så även det totala skuldbeloppet.
Jag sammanfattar det hela i punktform:

 • Bankerna är skyldiga att behålla en viss procentandel av alla depositioner i reserv. Detta brukar benämnas som "reservkrav". Låt oss för enkelhetens skull säga detta "reservkrav" är 10%.
 •      Kunden Lisa trippar snällt fram till kassan hos sin bank med, låt oss säga, en bunt med helt färska, nytryckta 10 000-lappar och gör en insättning på 10 000 kr. Banken skriver nu i hennes bankbok: "10 000kr" och hon antecknar på plussidan i sitt bankbokshäfte: "Tio tusen kronor".  Banken är nu skyldig att hålla 1000 av dessa 10 000kr som reserv, eftersom reservkravet är 10%. Resten - 9000 kr - får de låna ut.
 •      Banken lånar sedan ut dessa 9000kr till sin kund Fredrik. Fredrik tar dessa 9000kr och sätter in dem i sin bank. De är nu skyldiga att hålla kvar l0% av dessa sedlar, dvs. 900kr och kan låna ut resten. De lånar nu ut 8100kr till sin kund Kim.
 •  Kim sätter in dessa 8100kr i hennes bank och banken behåller 810kr av denna insättning i reserv. Resterande 7290 kr lånar de ut till kunden Erik.
 •      Efter ett tag har totalt 9000 kr av nya pengar skapats från den ursprungliga insättningen av 1000kr av statliga papperspengar. Dessa 1000kr plus den nya 9000kr av kredit-pengar utgör totalt 10 000 kr. 
Märk väl att dessa 9000kr, av nyligen skapade pengar, inte består av fysiska sedlar, tryckta av centralbanken. De är endast ett löfte om betalning, som finns på skuldsidan i bankens huvudbok. De är en skuld till kunderna som innehar dessa konton. Ett löfte att vid anmodan betala ut svenska kronor kontant.
 
 
 
 Bilden ovan ger ett teoretiskt exempel på hur pengar skapas över tid, och hur mycket pengar som skapas vid olika reservkrav innan banken "slår i taket". Detta är alltså teoretiskt och förutsätter att banken följer reglerna och håller sig till kapitaltäckningskravet. 

Ovan modell är den som de flesta neoklassiska ekonomer tillber (de ekonomer som inte kunde förutse krisen). Som jag tidigare skrivit finns det stor anledning att misstro dessa ekonomers kompetens när det gäller förståelse av banksystemet och skuldökningens betydelse. Multiplikatormodellen är en ofullständig modell av hur bankernas kreditgivning fungerar. Den bygger på antagandet att enskilda banker inte kan skapa pengar av egen makt, utan att det endast är banksystemet i stort, genom in och utsättningar av kunder, som expanderar penningmängden. Bankerna måste passivt vänta på att det tillkommer kontanter - svenska kronor - i systemet. Modellen implicerar att privata bankers penningskapande är starkt begränsat av centralbankens penningpolitik. Detta har visat sig vara felaktigt. Pengar kan istället skapas "endogent" (som det kallas) av banker. De behöver inte vänta på insättningar av kunder innan de kan börja låna ut.
 
Nedan beskriver den nyliberala ekonomen Milton Friedman hur han tror att det funkar, dvs. precis så som jag har beskrivit det hela ovan. Milton Friedman kommer från Chicago-skolan precis som Robert Lucas som jag tidigare skrivit om här.


Denna uppfattning - att enskilda banker inte kan öka penningmängden, utan att det endast är ett resultat av inlåningar och utlåningar som sker i banksystemet i stort - är alltså felaktig, vilket vi kommer att gå in på framöver.

34 kommentarer:

 1. Damat Financial Corporation, Inc.
   
  Vi är privata internationella pengar långivare. Vi erbjuder olika lån till en mycket låg räntesats om tre procent per år. Våra medel är rent uppdragen från privata och företagsinvesteringsportföljer under vår direkta jurisdiktion.
   
  Vi erbjuder följande typer av lån utan sammandrag vid 3% ränta
  * Personliga lån * Företagslån * Investeringslån * Billån
  * Studentlån * Lånlån * Huslån
   
  Om du är intresserad av vårt erbjudande, var vänlig ange följande information till ledningen via Email: collinsjames420@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skicka ett e-postmeddelande till remy.credit111@gmail.com för alla typer av lån xmas lån bil lån skuld lån etc.

   Hej, hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 till 12 timmarna nu utan stress eller försening REMY.CREDIT är här för att slösa alla dina problem idag ger vi ut lån till 2 percenters interst-rate maila oss nu för dina brådskande lån
   Skicka e-post till oss {remy.credit111@gmail.com}

   Radera
 2. God dag,

  Vi är en legitim och ansedd penninggivare. Vi lånar ut pengar till personer som behöver ekonomiskt stöd, vi ger lån till personer som har en dålig kredit eller behöver pengar för att betala sina räkningar för att investera i affärer. Så söker du efter ett brådskande lån? Du behöver inte oroa dig för att du är på rätt ställe, vi erbjuder lån till låg ränta på 3%, så om du behöver ett lån förväntas du bara kontakta oss via den här mejladressen: mobilfunding1999@gmail.com

  LÅNAN APPLICERINGSINFORMATION NÖDVÄNDER FRÅN DIG.

  1) Fullständiga namn: ............
  2) Kön: .................
  3) Ålder: ........................
  4) Land: .................
  5) telefonnummer: ........
  6) Yrke: ..............
  7) Månadsinkomst: ......
  8) Lånebelopp som krävs: .....
  9) Långfrist: ...............
  10) Syftet med lånet: ...........

  Tack

  SvaraRadera
 3. På LAPO MICROFINANCE Vi erbjuder lån till enskilda, företag och samarbetsorganisationer till 2% ränta per år, Behöver du ett brådskande lån för att starta företag, skuldlån? köpa en bil eller ett hus? Om ja oroa dig inte längre, för vi erbjuder alla typer av lån till en låg och prisvärd ränta på 2%, utan säkerhet och utan kreditcheck. Det lägsta belopp du kan låna är $ 5.000,00 amerikanska dollar till maximalt 10 miljoner dollar. (SVAR TILL MAIL: lapofunding960@gmail.com ,, Vänliga hälsningar)

  SvaraRadera
 4. Jag är en privat långivare och investerare. Behöver du en legitim, ärlig, ansedd och snabb finansiering? Jag kan hjälpa dig med 100% garantilån, jag erbjuder affärer, fastighetsfinansiering och individuell utlåning, mer finansierar jag också alla slags projekt. Ansök idag via e-post: ruthhuntfinancialservice@gmail.com för mer information.

  SvaraRadera
 5. Är du en affärsman eller en kvinna? Har du någon ekonomisk röra eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du ett lån för att betala av skuld eller för att köpa ett hus eller en bil? 3% lånerbjudande gäller om du behöver ett lån så att vi kan gå vidare: clark123156@gmail.com , whatsapp: +18635356458

  * Investerare lån
  * Skuldkonsolidering
  * Andra inteckning
  * Affärslån
  * Personliga lån
  * Internationella lån

  Email: clark123156@gmail.com
  whatsapp: +18635356458


  3% lånerbjudande gäller nu

  SvaraRadera
 6. 2% överkomligt lån.

  Förlora sömn i nattvården om hur du kan få ett lån.
  Du letar efter ett lån för att betala dina räkningar.
  Du letar efter ett lån för att köpa en bil
  du letar efter ett lån för att förstora din projektmodell.

  Skicka e-post till: larry88buknor@mail.ru för mer information
  WHAT'SAPP-NUMMER: +18454007792

  Tack

  SvaraRadera
 7. Hej, skicka ett e-postmeddelande nu om du behöver ett brådskande lån. [REMY.CREDIT111@gmail.com]

  Behöver du ett lån eller en finansiering? Inte återbetalas av banken? Har du ett betalt konto eller en skuld? Vi har en bra återbetalningsplan med en låg ränta på 1%. Du får ditt lån inom de närmaste 12 timmarna. För mer information, kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

  SvaraRadera
 8. Hej,

  Behöver du ett bekvämt lån för din tillfredsställelse? Vi erbjuder ett överkomligt lån med 3% ränta för lokala och internationella låntagare. Vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska och vi arbetar tillsammans. vi ger ett långfristigt lån från 2 till 50 år.

  Behöver du ett direkt, enkelt och prisvärt lån för att betala för skuld, starta företag eller av någon annan anledning? Om så är fallet, kontakta oss med din lånebegäran.

  Detta erbjudande är för seriösa människor.

  Kontakta oss, om du är intresserad, via:
  E-post: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +18582644849

  Vi är certifierade,
  pålitlig, pålitlig, effektiv, snabb och dynamisk.

  Vänliga hälsningar,
  Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Enkelt och prisvärt lånerbjudande

  SvaraRadera
 9. ​Hej alla. Jag såg kommentarer från personer som redan hade fått ett lån från rena hjärtlån och sedan beslutade jag att ansöka enligt deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag ett totalt belopp på $ 700 000 som jag hade begärt på mitt eget personliga bankkonto. Det här är riktigt goda nyheter och jag rekommenderar alla som behöver ett riktigt lån att skicka in en ansökan via sin e-post: jasminnoorloancompany01@gmail.com eller whatsapp +1(980)281-8704​

  SvaraRadera
 10. Hej herr fru
  När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
  Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
  Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
  Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån till 2% (Frank Loans Services)

  Dagens komplimang till alla här ute, Jag heter Mike Betros, jag skulle utan förbehåll rekommendera att arbeta med "Frank Loan Services" för alla typer av lån utan förbehåll, jag var i en finansiell kris och behövde ett lån på 150 000 €, jag försökte nästan alla banker och Några andra låneföretag och jag kunde inte få något godkännande, då bestämde jag mig för att prova en gång till att jag kontaktade "Frank Loans Services" för att få hjälp, jag kunde säga att han är den typ av person som jag kunde lita på för att hjälpa mig ta det bästa beslutet för mig och min familj, lyckligtvis fick jag ett lån framgångsrikt, även med eller utan säkerheter men ingen kreditkontroll och deras tjänster är snabba, pålitliga och pålitliga.

  Har du svårt att få kapitaltjänster från lokala banker och andra finansinstitut? Känner du dig själv i lite problem med obetalda räkningar och vet du inte vilken väg du ska gå eller vart du ska vända dig? Vad sägs om att hitta ett välrenommerat skuldkonsolideringsföretag som kan hjälpa dig att minska den månatliga avbetalningen så att du får överkomliga återbetalningsalternativ samt utrymme att andas när det gäller slutet av månaden och att räkningar måste få betalt? "Frank Loans Services" är svaret, de erbjuder lån till en mycket överkomlig ränta på 2% intresserade personer ska kontakta honom via hans e-post: k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778 eller du kan kontakta honom via Whatsapp: +1-781-656-7138.

  Deras tjänster inkluderar utbildningslån, fastighetslån, refinansieringslån, affärslån, jordbrukslån, hypotekslån, hårda lån, billån, personliga lån, studielån, hemlån osv. Vänligen kontakta dem idag för ytterligare förfrågningar via hans e-post : k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778 eller så kan du kontakta honom via Whatsapp: +1-781-656-7138.

  SvaraRadera
 12. ​Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: remy.credit111@gmail.com Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter mary från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COMGud välsigne dig, Herr REMY FINK​

  SvaraRadera
 13. Söker du ekonomisk hjälp? Vi erbjuder alla typer av lån till 3%. Om du är intresserad snabbt Kontakta: saara.kemi@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Jag ger lån till företag och privatpersoner med en låg och rimlig ränta på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera


 15. Jag är en privat långivare som ger möjligheter till livslängd. Du behöver ett brådskande lån för att täcka dina skulder, eller behöver du ett kapitallån för ditt företag? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella institutioner? Behöver du ett konsolideringslån eller en inteckning? Sök inte längre, eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till det förflutna. Vi lånar pengar från individer som behöver ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, för att investera i verksamheten till ett belopp av 2%. Jag vill använda detta medium för att informera dig om att vi gör pålitliga och mottagare hjälp och kommer att erbjuda lån.
  Tack, kontakta oss idag på: Scottmcallloans@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Skicka ett e-postmeddelande till remy.credit111@gmail.com för alla typer av lån xmas lån bil lån skuld lån etc.

  Hej, hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 till 12 timmarna nu utan stress eller försening REMY.CREDIT är här för att slösa alla dina problem idag ger vi ut lån till 2 percenters interst-rate maila oss nu för dina brådskande lån
  Skicka e-post till oss {remy.credit111@gmail.com}

  SvaraRadera
 17. Jag är en privat långivare och investerare, behöver du en legit, ärlig, välrenommerade och snabba lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garantilån, jag erbjuder företag och enskilda lån, mer också vi finansierar alla typer av projekt. För mer information kontakta oss på: saara.kemi@gmail.com

  SvaraRadera
 18. Kära lånesökare

  Har du några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Detta låneföretag grundades mänskliga rättighetsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om ett lån, gå tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

  Namn:
  Lånebelopp som krävs:
  Lånets varaktighet:
  Mobilnummer:

  Tack och Gud välsigne
  FÖRTROENDE
  Elena

  SvaraRadera

 19. God dag till er alla, jag är så lycklig nu eftersom jag just har fått mitt lån på 50 000 dollar från det här bra företaget via det här e-postmeddelande: unioncashloan@gmail.com, om ni är i USA, CANADA eller EUROPA vänligen kontakta dem om ni behöver ett lån också, WhatsApp på detta nummer: +1 (716) 325-0752

  SvaraRadera
 20. Uppmärksamhet:

  Letar du efter ett VERKLIGT FINANSIELLT LÅNFÖRETAG som ger dig lån mellan 5 000 euro och 50 000 000 euro (för ett företags- eller företagslån, personligt lån, bostadslån, billån, skuldkonsolideringslån, riskkapital, sjukvårdslån, etc.)
  Eller har du nekats ett lån från en bank eller finansiell institution på grund av den ena orsaken?
  Ansök nu och få verkligt finansiellt lån behandlat och godkänt inom tre dagar.
  DIVINE MOON CO-OPERATIVE LÅNFÖRETAG, vi är ett "internationellt ackrediterat lånelån" som ger VERKLIGA FINANSIELLA LÅN till individer och företag med en låg ränta på 2% med ditt giltiga identitetskort eller ditt land internationella pass för verifiering.
  Vår återbetalning av lån börjar 1 (ett) år efter att du har fått ditt lån, och återbetalningstiden varierar mellan 3 till 35 års varaktighet.

  FÖR OMMEDLIGA SVAR OCH BEHANDLING AV DIN LÅNBEGÄRAN inom 2 ARBETSDAGAR,
  Kontakta oss direkt via den här e-postadressen: divinemooncooperativeloan@gmail.com


  Kontakta oss med följande information:

  Fullständiga namn:____________________________
  Belopp som behövs som lån: ________________
  Lånetid: _________________________
  Syfte för lån: ______________________
  Födelsedatum:___________________________
  Kön:_______________________________
  Civilstånd: __________________________
  Kontakt Adress:_______________________
  Stad / postnummer: __________________________
  Land:_______________________________
  Ockupation:____________________________
  Mobiltelefon:__________________________

  Skicka din förfrågan för omedelbart svar till: divinemooncooperativeloan@gmail.com

  Tack.
  DIVINMÅN
  Direktör.
  DIVINE MOON CO-OPERATIVE LÅNFÖRETAG
  E-post: divinemooncooperativeloan@gmail.com

  SvaraRadera
 21. ÄNDRA LIVSNYHETER !!!!

  Detta är en förändring av livet! Jag heter fru Busarakham, jag kommer från Thailand. På grund av en specifik ekonomisk analys gick inte kontraktet jag hanterade förra månaden som planerat. Så jag bestämde mig för att få ett lån, men det godkändes aldrig på grund av min dåliga kreditpoäng. För några dagar sedan kom en dam från min organisation och berättade om DIVINE MOON CO-OPERATIVE LÅNBOLAG på nätet med en låg räntesats på 2% och ett bättre betalningsschema. Och hon berättade för henne att hon hade lurats några gånger tills hon hänvisades till DIVINE MOON CO-OPERATIVE LÅNFÖRETAG. Sedan kontaktade jag dem på divinemooncooperativeloan@gmail.com och de gav mig lånet jag är väldigt glad.

  SvaraRadera
 22. LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 23. Behöver du ett personligt eller affärslån utan stress och snabbt godkännande? Om ja, vänligen kontakta oss. Nu erbjuder vi lån till 3% ränta. Vårt lån är säkert och säkert, för mer information och applikationer, vänligen kontakta oss via e-post: saara.kemi@gmail.com eller Whasapp +48732104354

  SvaraRadera
 24. Behöver du ett personligt eller affärslån utan stress och snabbt godkännande? Om ja, vänligen kontakta oss. Nu erbjuder vi lån till 3% ränta. Vårt lån är säkert och säkert, för mer information och applikationer, vänligen kontakta oss via e-post: saara.kemi@gmail.com eller Whasapp +48732104354

  SvaraRadera
 25. Välkommen till JESSICA LOAN FIRM,
  Vi vill hjälpa dig att förverkliga ditt projekt och ditt företag.

  Sedan 1998 har vi beviljat lån från 1 000 € till 500 000 € för ärliga medborgare i Europa eller Amerika och hela världen

  Vad är det lånebelopp du behöver?

  E-post: jessica.possibleloanfirm@gmail.com

  Whatsapp: +4915214570317

  Med vänliga hälsningar

  -

  JESSICA LOAN FIRM (Credit Company)

  SvaraRadera
 26. Välkommen till JESSICA LOAN FIRM,
  Vi vill hjälpa dig att förverkliga ditt projekt och ditt företag.

  Sedan 1998 har vi beviljat lån från 1 000 € till 500 000 € för ärliga medborgare i Europa eller Amerika och hela världen

  Vad är det lånebelopp du behöver?

  E-post: jessica.possibleloanfirm@gmail.com

  Whatsapp: +4915214570317

  Med vänliga hälsningar

  -

  JESSICA LOAN FIRM (Credit Company)

  SvaraRadera
 27. LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 28. Hej alla. Jag vet att det är mycket svårt att få en långivare men jag vill säga att det fortfarande finns en tillförlitlig långivare som är James James. Jag var så låg på kontanter som behövde pengar för att starta ett företag att jag blev lurad en gång men en vän rekommenderade mig en långivare. Till en början var jag nyfiken och rädd. Efter många tankar bestämde jag mig för att prova den här privata långivaren och deras förfaranden var ganska enkla och jag fick lånet. Jag försöker tacka den här stora långivaren med mitt vittnesbörd. Ni borde alla pröva den här goda långivaren och ni kan kontakta dem via e-post: (jamesmichaelloanservices@yahoo.com)

  SvaraRadera
 29. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information.

  Whataspp: 917204719376

  E-post: creditmidland@gmail.com

  Midland Credit Home

  SvaraRadera
 30. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information.

  Whataspp: 917204719376

  E-post: creditmidland@gmail.com

  Midland Credit Home

  Få ett snabbt lån här

  SvaraRadera
 31. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information.

  Whataspp: 917204719376

  E-post: creditmidland@gmail.com

  Midland Credit Home

  Få ett snabbt lån här

  SvaraRadera
 32. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, fastighetslån, billån, studiekassa, skuldkonsolideringsfonder, osäkrade fonder, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats Kontakta oss nu för mer information.

  Whataspp: 917204719376

  E-post: creditmidland@gmail.com

  Midland Credit Home

  SvaraRadera
 33. Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån till 2% (Frank Loans Services)

  Jag skulle utan förbehåll rekommendera att du arbetar med Frank Loan Services, om du är ute efter en bostadslån. Jag har pratat med många mäklare när jag köpte mitt hypotekslån online, från första kontakten kunde jag säga att han är den typ av person som jag kunde lita på för att hjälpa mig att fatta det bästa beslutet för mig och min familj. De erbjuder både korta och långa villkor lån utanför 1-50 år låneperiod, med eller utan säkerheter men ingen kreditkontroll och deras tjänster är snabba, tillförlitliga och pålitliga eftersom de har testats och litar på mig till skillnad från andra företag.

  Har du svårt att få kapitaltjänster från lokala banker och andra finansinstitut? behöver du medel för att starta ditt personliga företag? Har du en låg kreditpoäng och har du svårt att få ett lån på grund av din kreditpoäng oroar dig inte mer för att Frank Loan Services är här för att hjälpa dig att betala av dina räkningar och starta ett bra företag, de erbjuder lån till en mycket en överkomlig ränta på 2% intresserade personer ska kontakta honom via hans e-post: k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

  Deras tjänster inkluderar refinansieringslån, lastbilslån, utbildningslån, studielån, personliga lån, billån, skuldkonsolideringslån, affärslån, säkrade och osäkrade lån, hypotekslån, hemlån, vänligen kontakta dem idag för ytterligare förfrågningar via e-post : k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...